Wat hebben we allemaal?

Voetencentrum Wender

Zere voeten? U bent aan het juiste adres

Voetencentrum Wender is de specialist op het gebied van de voet en alle klachten die daaruit voortkomen. Voeten vormen de basis van het lichaam en dit maakt dat veel lichamelijke klachten te verklaren zijn vanuit de voeten. Bij onze podotherapeuten bent u aan het juiste adres voor de oplossing van uw voetproblemen en alles wat daarmee te maken heeft. We bieden specialistische voetzorg aan iedereen, waaronder mensen met diabetes of reuma, kinderen en sporters.

 

Wanneer bezoekt u de podotherapeut in Den Haag?

Hieronder vindt u een overzicht van veelvoorkomende klachten in de podotherapiepraktijk. Herkent u een van deze klachtenbeelden? Dan is het raadzaam om een podotherapeut te raadplegen. Pijn in uw voeten of benen is altijd een reden om een afspraak te maken bij de podotherapeut.


Veelvoorkomende voetproblemen zijn:

  • Pijn in de hiel
  • Pijn in de achillespees
  • Pijn onder de voet
  • Pijn in de knie, rug of heup
  • Eelt en likdoorns
  • Vermoeide voeten of benen

Kijk voor meer informatie op de pagina over onze podotherapeut in Den Haag. Of kijk op de homepage van Voetencentrum Wender: www.podotherapeut.nl.

de Oranje Tafel

Mijn naam is Martijn Ermerins. Ik heb mijn opleiding tot fysiotherapeut in Leiden gevolgd en afgerond in 2013. In de jaren daarna ben ik met veel plezier als fysiotherapeut aan de slag gegaan bij een praktijk waar ik me verder heb kunnen ontwikkelen. Door de jaren heen heb ik meerdere cursussen gevolgd die betrekking hebben op onder andere de wervelkolom en schouder. Daarnaast heb ik verdieping gezocht in het behandelen van mensen die langdurig klachten hebben waarbij bijvoorbeeld stress of andere vorm van spanning een rol speelt.


Als fysiotherapeut zie ik vaak dat er een combinatie van factoren is die klachten in stand houden. Hierbij kan naast fysieke oorzaken gedacht worden aan bijvoorbeeld een houdingsprobleem of een bepaalde mate van stress of emotie. Bij de Oranje Tafel wordt er tijdens een behandeling dus niet altijd alleen maar fysiek behandeld. Waar nodig zal er ook aandacht worden besteed aan aspecten als houding, ergonomie en het signaleren van problemen op het mentale vlak. Want zo lang je alleen maar aan het fysieke aspect van de klacht van een patiënt met langdurige klachten werkt, zal een definitieve oplossing vaak niet gevonden worden. Bij de Oranje Tafel wordt de patiënt actief in het herstelproces betrokken. Door middel van samenwerking tussen therapeut en patiënt wordt er gewerkt om de gestelde doelen te behalen.


Wanneer de resultaten van de vooraf gestelde doelen niet behaald worden, is het van belang om te kijken naar de oorzaak hiervan. Klopt bijvoorbeeld de diagnostiek? Of zijn er andere factoren die het herstel belemmeren? Op basis van het antwoord hierop kan er bijgestuurd worden binnen de behandeling. Het kan echter ook voorkomen dat er (nog) geen indicatie voor fysiotherapie is of dat de fysiotherapie ondersteunt kan worden met een andere discipline. Omdat de Oranje Tafel gevestigd is in een medisch centrum, zijn de lijnen met huisartsen en andere paramedici kort. Dit komt de samenwerking ten goede en de patiënt kan zo snel en efficiënt op de juiste plek terecht komen met zijn of haar hulpvraag.

Osteopathie Bernard Vesteegh

Sinds ik mij kan herinneren ben ik altijd gefascineerd geweest van het menselijk lichaam. Hoe alles samen hangt en de mogelijkheid van het lichaam om zich aan te passen en herstellen. In 2001 na het afronden van mijn HAVO diploma heb ik een jaar gebackpackt door Australie en Nieuw-Zeeland. In 2002 ben ik begonnen met de studie fysiotherapie bij Thim van der Thim in Utrecht. Vervolgens heb ik op meerdere plekken stage gelopen om zo veel mogelijk kennis en praktijkervaring op te doen van de verschillende disciplines, inzichten en behandelmethoden. Na het afronden van mijn studie ben ik gaan werken bij een fysiotherapiepraktijk. In die tijd heb ik ook in mijn vrije tijd een jaar lang een voetbalteam als fysio onder mijn hoede gehad, om mij ook meer te specialiseren in sportblessures en de behandeling ervan).


Ik heb jaren met plezier als fysiotherapeut gewerkt. Toch bleef er altijd een gevoel dat ik iets miste in de behandeling en filosofie van het vak. Kreeg het idee dat ik vaak symptomatisch aan het behandelen was in plaats van op zoek naar de dieper liggende oorzaak.


Al vrij snel kwam ik uit bij de osteopatische geneeswijze. De brede visie en de holistische aanpak om de mens niet in delen te zien, maar als een geheel, sprak mij meteen aan. Bij Osteopathie wordt dieper ingegaan op een oorzaak, die veelal zit in een ander gebied dan de daadwerkelijke klacht. Deze filosofie van een geneeswijze was precies wat ik zocht.


In 2009 ben ik dan ook begonnen met de 6-jarige opleiding Osteopathie aan het college Sutherland in Amsterdam. Eind 2015 heb ik alle theorie en praktijk examens afgerond en in januari 2016 heb ik mijn casuïstiek examen met succes afgerond. Momenteel ben ik samen met een collega onderzoek aan het doen voor mijn D.O.


In maart 2016 ben ik begonnen met mijn eigen osteopathie praktijk in mijn woonplaats Den Haag. Momenteel werk ik op woensdag en zaterdag in het gezondheidscentrum Appel 21 en op vrijdag werk ik in het Archimedes gezondheidscentrum. Sinds begin 2017 werk ik op de dinsdag en donderdag bij Max health Club in Scheveningen, waar ik mij onder andere concentreer op het behandelen van sportblessures en andere lichamelijke klachten.
Ik geloof sterk in het oplossen van een klacht door middel van een multidisciplinaire aanpak. Vandaar dat ik ook intensief samen werk met verscheidende huisartsen, (manuele)fysiotherapeuten, mesologen en andere disciplines.


Ik blijf mij ook verder ontwikkelen door het volgen van diverse cursussen. Om steeds meer kennis te vergaren om klachten zo goed en effectief mogelijk te kunnen behandeling.

Fysio Scheveningen

Begin 2018 heeft Fysio Scheveningen een tweede locatie geopend in de huisartsenpraktijk ‘Appel 21’. Hier heeft de praktijk de beschikking over een samenwerking met meerdere disciplines waaronder de huisarts, de psycholoog, de diëtiste en een personal trainer. Hierdoor zal de kennis van ons nog verder vergroten en kunnen wij ook via meerdere invalshoeken naar uw klachten kijken. In de ruimte bevindt zich naast de behandelbank ook een pulley met de benodigde extra oefenmaterialen zodat wij uw belastbaarheid zodanig op kunnen trainen dat uw klachten aanzienlijk af nemen en u uw dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken.

Naast de mogelijkheid tot oefentherapie kunt u ook in de locatie aan de Appelstraat behandelt worden middels

  • Fysiotherapie
  • Manuele Therapie
  • Dry Needling
  • Cure Taping

Het doel is u zo snel, zo goed en zo compleet mogelijk van uw klachten af te helpen!

Huisarts-in-opleiding

In Medisch Centrum Appel 21 worden artsen verder opgeleid tot Huisarts.

Per 01 maart 2020 is bij ons in opleiding: Dokter R (Raakhee) Desadien
Op verschillende ochtenden doet zij het inloopspreekuur zonder dokter Lentze.

Mix dietistes

MIx-diëtisten vinden dat ieder mens de mogelijkheid bezit om te veranderen. Het aanpassen van de leefstijl qua dieet, voeding en/of lichaamsbeweging is een samenspel tussen cliënt en diëtist. Een speciale mix van zelfkennis van de cliënt en kennis en deskundigheid van de diëtist leidt bij ons tot een individueel eet- en leefstijlplan.

Marjolein de Pundert van MIx-diëtisten werkt elke dinsdagmiddag bij Appel 21 van 13.00 tot 17.00 uur. Zij is gespecialiseerd in diabetes en heeft daarnaast veel ervaring met overgewicht, ondergewicht, hart- en vaatziekten, darmklachten en eetstoornissen.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via 06-34154302 of via m.depundert@mixdietiste.nl

Star (Medisch Diagnostisch Centrum)

Star-MDC is een medisch diagnostisch centrum dat met 140 locaties dicht bij patiënten zit. Met een breed pakket aan diagnostische diensten zoals laboratoriumonderzoek, functie- en beeldvormende  onderzoeken en een optimale service, ondersteunen wij specialisten, huisartsen en verloskundigen.

Ons uitgebreid en modern laboratorium maakt het mogelijk dat een uitslag snel wordt  teruggekoppeld.